وبلاگ علمی آموزشی دهکده

بلاگی برای افزایش وتبادل دانسته ها......... Just learn and enjoy then laugh

وبلاگ علمی آموزشی دهکده

بلاگی برای افزایش وتبادل دانسته ها......... Just learn and enjoy then laugh

وبلاگ علمی آموزشی دهکده
آخرین نظرات
نویسندگان
پیوندها

مزایای روت کردن

شنبه, ۱۹ مرداد ۱۳۹۲، ۰۲:۱۴ ق.ظ

روت کردن” به فرآیندی اطلاق میشه که در اون شما به Account یا حساب کاربری ویژه Superuser یا ابرکابر دسترسی پیدا می کنید که در این حساب، امتیازات مدیریتی سیستم فایل اندروید به شما داده میشه. Superuser از سیستم عامل Unix (زیربنای بسیاری از سیستم عامل های بعدی مثل Linux) سرچشمه می گیره که سیستم عامل اندروید هم بر اساس اون ساخته شده. Root اسم گفتاری حساب کاربری Superuser در اندروید و بعضی سیستم عامل های دیگه هست. دسترسی به این حساب، Permissionها یا مجوزهای Superuser رو به شما میده که برای ایجاد تغییرات سطح سیستمی در سیستم عامل اندروید لازم هست.

خب در اینجا به ۱۰ دلیل مهم برای مفید بودن عمل روت کردن دستگاه های اندرویدی اشاره می کنیم

۱٫ Firewall (دیوار آتشین)
بعد از روت کردن گوشی، شما می تونید نرم افزارهایی مثل DroidWall رو دریافت و نصب کنید؛ نرم افزارهای Firewallی مثل DroidWall از این جهت می تونن مفید باشن که دسترسی نرم افزارهای انتخابی شما به شبکه رو محدود می کنن. نرم افزارهایی شبیه به این می تونن مدت ماندگاری پلن دیتای اینترنت شما رو افزایش بدن. بعضی از نرم افزارهایی که در بک گراند اجرا میشن، اغلب دیتای باارزش اینترنت شما رو به صورت مخفی مصرف می کنن. نرم افزارهای دیگه ای هم وجود دارن که امکان دسترسی کامل شما به Firewall رو فراهم می کنن.

۲٫ جستجو به صورت بی نام و نشان
اگر می خواید که به صورت ناشناس و مخفی در اینترنت گشت و گذار کنید، باید نرم افزاری مثل Orbon رو روی گوشی تون نصب کنید. Orbon یک پورت رسمی Tor در اندروید هست؛ Orbon شبکه ای از تونل های مجازی رو برای جستجوی مخفیانه و امن در اینترنت ارائه میده. این نرم افزار نه تنها آدرس IP شما رو مخفی نگه میداره، بلکه امکان دسترسی شما به سایت های مسدود شده رو هم میده! خب پیش خودتون میگید که میشه از نرم افزارها و امکانات رایج دیگه هم برای این کار استفاده کرد اما نرم افزاری مثل امکان کنترل کامل سیستم عامل گوشی تون برای جستجوی کاملا مخفی و ناشناس رو فراهم می کنه.

۳٫ اورکلاک کردن CPU
تمام چیزی که نیاز دارید دسترسی روت برای اورکلاک کردن پردازنده یا CPU دستگاه مثل اورکلاک کردن CPU کامپیوتر هست. اورکلاک کردن سی پی یو به دو روش قابل انجامه؛ یکی به طور دستی با تغییر دادن فایل build.prop و دیگری استفاده از نرم افزار مخصوص این کار. در مورد معنا و مفهوم اورکلاک کردن و آندرکلاک کردن، در پست دیکشنری اصطلاحات ROM و Root در اندرویدتوضیحاتی داده شده که می تونید مطالعه کنید.

۴٫ دسترسی کامل به فایل سیستم
با روت کردن دستگاه، شما می تونید به فایل سیستم محدود شده دسترسی داشته باشید. به این صورت شما به فایل های سیستمی و مهمی مثل build.prop یا دایرکتوری که نرم افزار شما در اونجا نصب شده می تونید دسترسی داشته باشید. ES file explorer و Root explorer در یک دستگاه اندرویدی روت شده برای دسترسی کامل به فایل سیستم می تونن مورد استفاده قرار بگیرن.

۵٫ پشتیبان گیری از نرم افزارها
شما می تونید از نرم افزارهای نصب شده بر روی سیستم عامل روت شده اندروید خودتون بکاپ یا نسخه پشتیبان تهیه کنید. گاهی اوقات بروزرسانی نرم افزارها باعث از بین رفتن بعضی امکانات و ویژگی هایی میشه که ممکنه به اونها علاقه داشته باشید. شما بوسیله نرم افزار مفیدی مثل Titanium Backup می تونید از نسخه خاصی از نرم افزار دلخواهتون نسخه پشتیبان تهیه کنید. این نرم افزار همچنین می تونه برای پشتیبان گیری از نرم افزارها و اطلاعات اونها پیش از انجام Factory Reset مورد استفاده قرار بگیره.

۶٫ انتقال نرم افزارها به مموری کارت
بعضی گوشی ها دارای فضای مموری داخلی محدودی هستن و با نصب نرم افزارهای مختلف خیلی سریع پر میشن. راه حل ساده روت کردن گوشی و نصب نرم افزاری مثل App 2 SD برای انتقال نرم افزارها به مموری کارت و افزایش فضای مموری داخلی هست.

۷٫ حذف نرم افزارهای از پیش نصب شده اندروید
بعضی نرم افزارها به صورت از پیش تعیین شده بر روی گوشی یا تبلت شما نصب هستن؛ بیشتر اونها کاملا بی استفاده هستن و بدترین چیز این هست که شما نمی تونید اونها رو حذف کنید! تنها راه برای حذف چنین نرم افزارهایی، روت کردن گوشی و استفاده از نرم افزارهایی مثل Root Uninstaller هست.

۸٫ فعال کننده مارکت
خیلی از نرم افزارها به دلیل محدودیت اعمال شده از طرف تولیدکننده، نمی تونن بر روی گوشی یا تبلت شما اجرا بشن. شما خیلی راحت می تونید این محدودیت ها رو با ویرایش فایل build.prop کنار بزنید و اون نرم افزار بخصوص رو مارکت پسند کنید!

۹٫ بازگشت به سیستم عامل مادری
خیلی از تولیدکننده ها، سیستم عامل اندروید رو با اعمال UI (رابط کاربری) سفارشی شده خودشون تغییر میدن. UIهایی مثل HTC Sense که بخش اعظم Ram شما رو مصرف می کنن و باعث کند شدن محسوس دستگاه میشن. شما با روت گوشی یا تبلت خودتون خیلی راحت می تونید به سیستم عامل اولیه اندروید برگردید.

۱۰٫ نصب Custom ROMها
شما همواره می تونید پتانسیل دستگاه خودتون رو با نصب Custom ROMهای جدید به اوج خودش برسونید. Custom ROMی مثل MIUI گوشی شما رو برای استفاده و حرکت سریع تر می کنه. این رام همچنین با دستکاری فایل build.prop، پتانسیل گوشی شما رو به بالاترین حد خودش می رسونه. مزیت دیگه نصب یک Custom ROM این هست که اگر آپدیت رسمی از هیچ یک از نسخه های جدید اندروید برای گوشی یا تبلت شما منتشر نشده باشه، همیشه می تونید این آپدیت ها رو با نصب یک Custom ROM دریافت کنید.

ترجمه و منتشر شده توسط: وبلاگ ۱۰اندروید

 

  • محمدامین محمدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی